July 6, 2010

Pictures that tell a thousand stories


Ok, tak ada lah sampai thousands kan, tapi ada la juga ceritanya. Untuk entry ini, biar saya perkenalkan anda dengan sebahagian koleksi gambar dalam fon saya



Ni adik-beradik Gucci (bottom) dan Chanel (top). Istimewanya Gucci dan Chanel sebab dia orang datang jauh dari Perak, sebabnya mereka berdua ni sebenarnya ialah hadiah daripada Opah Ani sebab dia ada banyak sangat kucing, jadi Opah bagi lah kami sikit. Gucci dan Chanel suka makan nasi lauk ikan, tapi kadang-kadang Gucci suka curi-curi makan ikan kecik kat dalam kolam kat taman rumah, which makes Ayah so doubtful in getting anymore fishes which also leads to a pond with no fish in it.. aigoo, Gucci Gucci




Bukan nak pilih kasih, tapi kalau nak compare dengan Gucci, Chanel lagi comel kot sebab dia lagi tembam dan suka buat aksi pelik-pelik macam pic dia tengah tidur ni. Lepas tu Chanel kalau bersin lagi la comel.. 'Achem!"



SS2 Murni's Pink Panther


Siapa yang duduk PJ rasanya mesti pernah dengar pasal restoran Murni ni kan, sebab kedai dia popular dengan nama-nama makanan yang pelik-pelik macam air atas ni, dan kuantiti yang banyak. Kalau datang sini, pastikan anda betul-betul lapar atau pastikan ada seorang dua yang tak makan so that dia boleh habiskan kawan-kawan lain punya makanan. Macam air ni, brain freeze saya dibuatnya, lepas tu macam-macam pulak dia masukkan dalam air ni, termasuklah tembikai (yang dia potong besar-besar) dan longan dan macam ada buah lain tapi tak ingat apa.

Tapi yang paling istimewa pasal restoran ni ialah keupayaan waiter dia ambil order without pen and papers in hand! Cuba lah pergi dan duduk penuh satu meja tu sampai 10 orang, waiter tu mesti ingat punya setiap tempahan kita. Dah tu, lepas dia pergi meja kita terus dia ambil order from meja lain pulak, which also, a table of 10 jugak. Kagum dengan waiters kat situ, daya hafalan yang sangat bagus. Mungkin lepas ni boleh tukar profesion, ambil law mungkin? Atau dengan bakat yang ada, mungkin boleh juga jadi para hafiz dan hafizah!





My first cupcakes attempt

Yes, I know the decoration is horrible, but to those buttercream cake fans out there, I can guarantee you the taste! These cupcakes' decorations were made by me, (hence explains the not-so-nice deco) at Aniz Baking Centre, a centre for students who wish to learn making cakes, pastries and cookies owned by Chef Noraini,who is well-known for her talent in the 'cake and cookies field'. But the cakes themselves were made by all of the students that came that day who did exactly what did the chef ordered us to do. Thanks for your time chef! InshaAllah, lepas ni nak ke kelas kek fondan pulak :)





Aaa nak baca semua buku ni! Tapi cuti tinggal sikit dan minggu ni pulak banyak kerja yang perlu diselesaikan. Rasa macam nak cuti je lagi, tapi rasa tak nak jugak sebab susah nya nak disiplinkan diri waktu cuti yang sangat panjang. Kan? So lets get back to work and be more productive! Jadi hari Sabtu ni inshaAllah saya akan berangkat ke rumah baru dan hari Isnin bermula lah 'kerjaya' sebagai student tahun ketiga, Fakulti Pergigian UM. Takut, yet excited. Doakan saya supaya menjadi sangat cekal menghadapi tahun klinikal nanti ya. Okay, sampai sini dulu. May Allah bless you guys always, take care and assalamu'alaikum :D




2 comments:

Zuhairi Zainuddin said...

chanel dah tiada.. sob2..

Izyan Zainuddin said...

huk huk tu lah pasal. dah la takde pusara utk diziarahi.. lagi lah sedih :((

About Me

25. Aim to live with the principle of to love for others what I love for my self. A dentist by profession. A Muslim by religion. A Dai'yah by action ( well at least that's what I hope I am) My writings are usually of reflections on matters happening around me.

Recent Posts

Followers